#116

Jeg holder meget af udtrykket, „ung igennem hele livet“. Ungdom afhænger ikke af alder. Jeg er dybt overbevist om at det afhænger af lidenskabens flamme, som brænder for et klart formål med sit eget liv. Der er unge som er gamle i sind. Personer som aldrig mister håbet, uanset hvor gammel man end er og lever livet ungdommeligt, disse personer kan kaldes evigt unge.

Mine ord til dig - 365 dage - Daisaku Ikeda

Foto8.jpg

Tjernobyl Dag 2006

Tjernobyl-kastrofen i 1986 bremsede midlertidigt op for udbygningen af kernekraft. Men i dag presses der igen på for at få udbygget kernekraften. Og samtidig bliver atomvåben et stadig større problem verden over. Derfor afholdt flere danske fredsforeninger i 2006 et offentligt arrangement på 20 årsdagen for katastrofen i Tjernobyl den 26. april.

Ca. 50 personer deltog i mødet. Der var indlæg ved: Ali Alfoneh, Forsvarsakademiet, om den politiske situation omkring Irans kernekraftprogram. Cæcilie Buhmann, Danske læger mod Kernevåben, om forskningsresultater vedrørende effekterne af katastrofen. Prof. Bent Erik Sørensen om bæredygtige energikilder 

Mødet sluttede med vedtagelsen af en appel til FN om at undgå krig mod Iran. Mødet blev arrangeret af: Pugwash, Danske Læger mod Kernevåben, Det Danske Fredsakademi, SGI-Danmark. Det hele foregik i SGI-Danmarks lokaler i Nordisk Kulturcenter på Østerbro i København. 

 

Cæcilie Buhmann blandt tilhørerneProf. Bent Erik Sørensen holder oplæg

Udgives af SGI-Danmark
A.F. kriegersvej 3
2100 København Ø