#346

Ægte menneskekærlighed ændrer sig ikke som følge af den anden person. Det handler om, hvor stort dit eget hjerte er, og hvor meget det kan elske og rumme alverdens personer. Det er ligesom når solen er fremme, så skinner den på alting uden undtagelse.

Mine ord til dig - 365 dage - Daisaku Ikeda

Foto12.jpg

Tjernobyl Dag 2006

Tjernobyl-kastrofen i 1986 bremsede midlertidigt op for udbygningen af kernekraft. Men i dag presses der igen på for at få udbygget kernekraften. Og samtidig bliver atomvåben et stadig større problem verden over. Derfor afholdt flere danske fredsforeninger i 2006 et offentligt arrangement på 20 årsdagen for katastrofen i Tjernobyl den 26. april.

Ca. 50 personer deltog i mødet. Der var indlæg ved: Ali Alfoneh, Forsvarsakademiet, om den politiske situation omkring Irans kernekraftprogram. Cæcilie Buhmann, Danske læger mod Kernevåben, om forskningsresultater vedrørende effekterne af katastrofen. Prof. Bent Erik Sørensen om bæredygtige energikilder 

Mødet sluttede med vedtagelsen af en appel til FN om at undgå krig mod Iran. Mødet blev arrangeret af: Pugwash, Danske Læger mod Kernevåben, Det Danske Fredsakademi, SGI-Danmark. Det hele foregik i SGI-Danmarks lokaler i Nordisk Kulturcenter på Østerbro i København. 

 

Cæcilie Buhmann blandt tilhørerneProf. Bent Erik Sørensen holder oplæg

Udgives af SGI-Danmark
A.F. kriegersvej 3
2100 København Ø