#346

Ægte menneskekærlighed ændrer sig ikke som følge af den anden person. Det handler om, hvor stort dit eget hjerte er, og hvor meget det kan elske og rumme alverdens personer. Det er ligesom når solen er fremme, så skinner den på alting uden undtagelse.

Mine ord til dig - 365 dage - Daisaku Ikeda

Foto8.jpg

Hibakusha i København 2010

Den 1. juni 2010 sejlede et stort krydstogtskib ind i Københavns Havn ved Langelinie. Ombord var 800 unge fredsaktivister sammen med ni ”hibakusha”.

Skibet hedder Peace Boat, og det har sejlet jorden rundt mange gange, og lagt til i utallige havne for at videregive det vigtige budskab: Kernevåben må aldrig anvendes igen!

De ni hibakusha er overlevende fra atombomberne i Hiroshima 6. august og Nagasaki 9. august 1945.

”Hibakusha” betyder direkte oversat ”skadet af stråling fra kernevåben”, og under navnet ”hibakusha” har tusinder af overlevende fra de to tragedier siden gjort det til deres mission at videregive de menneskelige rædsler, atomvåben vil udsætte tusinder af uskyldige for.

To repræsentanter fra hibakusha blev modtaget på Københavns Rådhus af Kultur- og Fritidsborgmester Pia Allerslev. Københavns Kommune gik i 2007 officielt med i initiativet ”Mayors Against Nuclear Weapon” efter pres fra de danske fredsorganisationer. Siden har 57 andre danske byer tilsluttet sig initiativet.

På Christianshavns Gymnasium og i Nordisk Kulturcenter blev der afholdt offentlige møder, hvor nogle af de overlevende fortalte deres gruopvækkende personlige historier. Omkring 150 mennesker deltog i arrangementerne, heraf mange unge. Hele dagen blev arrangeret af Peace Boat, Pugwash og SGI-Danmark. Læs også nogle af hibakusha-beretningerne her.

 

peace-boat

Ung mand udveksler fredsløfter med hibakusha i Nordisk Kulturcenter

 

Udgives af SGI-Danmark
A.F. kriegersvej 3
2100 København Ø