#116

Jeg holder meget af udtrykket, „ung igennem hele livet“. Ungdom afhænger ikke af alder. Jeg er dybt overbevist om at det afhænger af lidenskabens flamme, som brænder for et klart formål med sit eget liv. Der er unge som er gamle i sind. Personer som aldrig mister håbet, uanset hvor gammel man end er og lever livet ungdommeligt, disse personer kan kaldes evigt unge.

Mine ord til dig - 365 dage - Daisaku Ikeda

Foto7.jpg

A Quest for Global Peace

Joseph Rotblat & Daisaku Ikeda

157 sider, I.B.TAURIS, London 2007, ISBN 978 1 84511 278 3, på engelsk

Dialog mellem Rotblat og Ikeda om krig, etik og atomtruslen.

En af atombombens ”opfindere”, Sir Joseph Rotblat, vendte sig meget hurtigt imod våbenforskning for at kæmpe mod farerne ved spredning af kernevåben. Han blev fredskampens frontløber med beundringsværdig moral og overbevisning. Denne dialog mellem de to etiske tænkere samler Rotblats mod og menneskelighed og Ikedas spirituelle visdom og globale visionære syn. Sammen reflekterer de over grundlæggende spørgsmål som krig og fred, etikken bag atomterror taktikken samt Rotblats omskiftelige karriere fra fysiker i Manhatten Projektet til medstifter af Pugwash Konferencerne og den efterfølgende Nobelpris.

Rotblats livslange mantra var, at videnskabsmænd har en moralsk forpligtelse til at redde liv, ikke udslette dem. Integriteten hos begge forfattere fremtræder kraftfuldt og inspirerende i deres vidtrækkende diskussion, der tjener som en kraftig advarsel mod farerne ved et fornyet kernevåben kapløb.

Udgives af SGI-Danmark
A.F. kriegersvej 3
2100 København Ø