#116

Jeg holder meget af udtrykket, „ung igennem hele livet“. Ungdom afhænger ikke af alder. Jeg er dybt overbevist om at det afhænger af lidenskabens flamme, som brænder for et klart formål med sit eget liv. Der er unge som er gamle i sind. Personer som aldrig mister håbet, uanset hvor gammel man end er og lever livet ungdommeligt, disse personer kan kaldes evigt unge.

Mine ord til dig - 365 dage - Daisaku Ikeda

Foto1.jpg

Dialog mellem øst og Vest

Af Daisaku Ikeda & Hans Henningsen
230 sider, Forlaget Soka Renæssance 2009, ISBN 978-87-989354-7-6

Mellem 2004 og 2008 førte Daisaku Ikeda og Hans Henningsen en skriftlig dialog, der involverede en del mennesker, da skrifterne på vejen måtte igennem en oversættelse til henholdsvis engelsk og japansk. Dialogen blev løbende bragt i Soka Gakkais populærmagasin Pumpkin, og i 2009 blev den udgivet samlet som bog i Japan. Nu foreligger den endelig på dansk, udgivet af SGI-Danmarks forlag Soka Renæssance.

Med hver deres unikke og forskellige ståsted, såvel religiøst som geografisk, taler de om både dybere spørgsmål, som religionernes betydning og oplysningen af livet, og om helt nære ting, som deres oplevelser fra Anden Verdenskrig, børneopdragelse og problemer med mobning på skolerne. Det er en dialog, der ser på skolen, verden, mennesket og fremtiden med grundtvigske og buddhistiske briller. På den baggrund formår deres dialog at tegne et håb for fremtiden og den viser, at selv om vi nok er forskellige, så er vi fælles om det grundlæggende.

Udgives af SGI-Danmark
A.F. kriegersvej 3
2100 København Ø